Avrupa Rüyası Otobüsle Avrupa Turu
 

Game of Thrones Dizisinin Çekildiği Yerleri Gezin

Game of Thrones dizisi, televizyon tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biridir ve her sezon aynı anda birden fazla ülkede film çekimi yapılmıştır.

Prodüksiyon için ana merkez, Kuzey İrlanda’da Belfast’taki iç mekan setlerinin çoğunun (Red Keep setleri, Demir Taht ve Baelor’un Büyük Septisi gibi) bulunduğu Paint Hall stüdyolarıdır. Yerinde çekimin büyük bir kısmı, Belfast’ın kuzeyinde birkaç dakika uzaklıktaki terk edilmiş bir taş ocağında set olarak inşa edilen Black Castle gibi Kuzey İrlanda’da da gerçekleşiyor. Çeşitli egzotik bölgeler – özellikle Yedi Krallık dışındakiler – diğer ülkelerde daha çeşitli yerlerde filme çekilmiştir.

Sezon 1’de, Malta’da, Pentos’ta ve King’s Landing’de ayarlanan sahnelerde çekimler yapıldı – Yedi Krallığın başkentinin Winterfell çevresindeki soğuk topraklara kıyasla ılık, Akdeniz iklimi olduğunu vurgulamak için. Film, 1. Sezon sona erdiğinden beri Malta’ya geri dönmedi.

game-of-thrones-malta-dizi

Sezon 2’den itibaren, çekimler iki yeni ülkeye ayrıldı: Hırvatistan ve İzlanda. Eski Hırvat liman kenti Dubrovnik, King’s Landing’te düzenlenen dış mekan sahneleri için ana stand-up olarak kullanılmaya başlandı. Pitoresk eski Dubrovnik şehri, hala sahil üzerinde, Kral’ın İnişini betimlemek için çok uygun bir ortaçağ duvarına sahiptir. Hırvatistan’daki Dubrovnik yakınlarındaki diğer bazı yerler de, sadece King’s Landing için değil, Qarth ve Slaver’s Bay’de ayarlanan sahneler için de kullanıldı. Bu arada, Night Watch’ın duvarın dışındaki donmuş topraklardaki keşif gezisi için, yer çekimi gerçek buzulları çekmek için İzlanda’daki milli parklara taşındı. Çekimler 5. sezon boyunca Hırvatistan ve İzlanda’da devam etti.

Game of Thrones Dizisinin Çekildiği Yerler

3. sezonda, üretim Slaver’in Körfezi’ndeki Astapor ve Yunkai şehirlerini temsil etmek üzere Fas’a taşındı. Çekimler 3. Sezon sona erdikten sonra Fas’a geri dönmedi: Daenerys Targaryen, 4. sezonda (Slaver’s Körfezi’ndeki en büyük şehir) Meereen’de fethetti ve orada kaldığında, bunun için Hırvatistan’da farklı yerler kullanıldı. Ayrıca, Sezon 4’te yer keşif ekipleri İzlanda’da, sadece Duvar’ın kuzeyinde değil, Yedi Krallık’ta kendileri için ayarlanmış diğer sahneler için yararlı olduğunu düşündükleri başka yerler de buldular. Bunlar arasında Aryalar ve Sandor’un Nehirler Arası ülkeler arasında seyahat etmeleri ve Arryn Vadisi’ndeki yüksek dağlarda yer alan sahneler vardı.

 ispanya-game-of-thrones-dizisinin-çekildiği-yerler

Yedi Krallığın güneyindeki 5. Sezonda Dorne’nin tanıtımı için HBO, TV dizisinin başarısının, İspanya’da filme para harcamaktan ve tarihi Ortaçağ İslami saraylarından esinlendiğine karar verdi. Çekimler çoğunlukla Dorne ve başkenti Sunspear’ı temsil etmek için Seville çevresinde yoğunlaşsa da, Cordoba’da Volantis Uzun Köprüsünü temsil etmek üzere bazı çekimler yapıldı.

game-of-thrones-malta

Sezon 6’da Hırvatistan’da çok az çekimler yapıldı. Bu arada, King Landing sahneleri için çekimlerin İspanya’da gerçekleşeceğini bildiren çok sayıda rapor yer aldı. Tıpkı “güney” birimin (ılıman iklime sahip bölgeler için), Sezon 2’den başlayarak Malta’dan Hırvatistan’a kayması, Sezon 6’dan itibaren ise güney film çekimlerinin çoğu İspanya’ya geçti.

Games of Thrones’un dünya üzerinde nerede çekildiğini merak ettiyseniz, bu yazı size göre. Ana Game Of Thrones karargahı, iç mekan setlerinin çoğunun bulunduğu Kuzey İrlanda’nın Belfast kentindeki Paint Hall stüdyolarında; Çekim Game of Game’in daha iyi bir kısmı da Kuzey İrlanda’da gerçekleşiyor, ancak diğer birçok Avrupa ülkesi ve hatta Afrika’da bile film çekim yerleri kullanıldı.

İşte Game of Thrones’un çekildiği yerler!

  1. King’s Landing: Dubrovnik, Hırvatistan
  2. Braavos: Sibenik, Hırvatistan
  3. Dorne Kraliyet Sarayı: Real Alcázar Palace, Seville, İspanya
  4. King’s Landing’e Giden Yol: Karanlık Hedges, Kuzey İrlanda
  5. Westeros’un Kuzeyi: Thingvellir, İzlanda
  6. Volantis Uzun Köprüsü: Roma Köprüsü, Cordoba, İspanya
  7. Pentos: Ouarzazate, Fas
  8. Winterfell: Doune Şatosu
  9. Daenery ve Dragos’un Düğünü: Azure Penceresi, Malta
  10. Meereen: Kliss Kalesi, Hırvatistan
  11. Yunkai ve Pentos: Ait Benhaddou, Fas
  12. Iron Island: Murlough Bay, Kuzey İrlanda
  13. Astapor: Essaouira, Fas
  14. Batının Manzaraları: Krka Ulusal Parkı, Hırvatistan
  15. Kaplıca veya “Jon And Ygritte’nin Aşk Yuvası”: Grjótagjá Mağarası, İzlanda
  16. Danzak Çukuru: Plaza De Toros De Osuna, İspanya
  17. Fırtına Toprakları: Cushendun Mağaraları, Kuzey İrlanda
  18. Yedilerin Yanması: Mussenden, Kuzey İrlanda
  19. Undying’in Evine Giriş | Minceta Kulesi, Dubrovnik
  20. Dorne Kraliyet Sarayı: Gerçek Alcázar Sarayı Bahçeleri, Sevilla, İspanya
  21. Lordsport: Ballintoy Limanı, Kuzey İrlanda
  22. Dothraki Denizi: Antrim Glens, Kuzey İrlanda
  23. Kuzeydeki Orman: Tollymore Forest Park, Kuzey İrlanda
  24. Kralın İniş Kapısı: Mdina, Malta
  25. North Of The Wall: Myvatn Gölü, İzlanda
  26. North Of The Wall: Vatnajokull, İzlanda
  27. Fırtına Toprakları: Larrybane Ocağı, Kuzey İrlanda
  28. Red Keep: Fort Ricasoli, Malta
  29. Red Keep: Lovrijenac Kalesi, Kale
  30. King’s Landing : Ston, Hırvatistan
  31. Wildling Camp: Dimmuborgir, İzlanda
  32. Meereen’deki Yeraltı Geçitleri: Diocletian Sarayı’nın Bodrum Katları, Split, Hırvatistan
  33. Red Keep: San Anton Sarayı, Malta
  34. Baelor’un Büyük Septisi: Fort Manoel, Malta
  35. Sowbelly Row: Fort St Elmo, Malta
Yorum yok

YORUM BIRAKIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.